A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новооржицька громада
Полтавська область, Лубенський район

ЗВІТ старости Бієвецького старостинського округу Світлани Бачиш за роботу в 2021 році

Дата: 18.02.2022 14:02
Кількість переглядів: 218

ЗВІТ

старости Бієвецького старостинського округу

Світлани Бачиш за роботу в 2021 році

 

  Керуючись Конституцією та Законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів, Положенням про старосту та іншими нормативно-правовими актами, що визначають порядок діяльності старости, звітую про роботу за 2021 рік.

          До Бієвецького старостинського округу входить три населених пункти – с. Біївці, с. Горобії та с. Єнківці.

          Станом на 01.01.2022 року на території Бієвецького старостинського округу налічується 193 домогосподарства, де зареєстровано 505 чол. В с. Біївці - 206 чол., с. Горобії – 57 чол., с. Єнківці – 242 чол.

          З звітний період померло 13 чол., прибуло 5 чол., вибуло 13 чол.

          Як член виконавчого комітету Новооржицької селищної ради беру участь у засіданнях виконавчого комітету селищної ради, пленарних засіданнях Новооржицької селищної ради, де представляю інтереси жителів сіл Бієвецького старостинського округу. Виконую доручення селищної ради, її виконавчого комітету, селищного голови, інформую їх про виконання доручень. Сприяю виконанню на території сіл Програми соціально-економічного та культурного розвитку, затверджених рішенням селищної ради.

Здійснюю прийом громадян, які звертаються з проблемами різного характеру. Їм надаються рекомендації та консультації. Також надається допомога жителям округу щодо переадресації заяв різного характеру, пропозицій, інформацій посадовим особам селищної ради та її виконавчого комітету. Ведеться облік всіх пільгових категорій, які проживають на території округу, подаються документи пільгових категорій в відділ соціального захисту населення для матеріальної допомоги онкохворим, матеріальної допомоги на поховання та ін.  У звітний період було прийнято та передано до відділу соціального захисту населення 12 таких заяв. Прийом громадян проводжу щодня по місцю роботи в межах робочого часу. Крім того мешканці округу звертаються та отримують роз’яснення і в телефонному режимі.

          Як і раніше, у старостинському окрузі здійснюється погосподарський облік, видаються довідки у межах наданих повноважень для оформлення субсидії, компенсації, виконуються нотаріальні дії (посвідчення підпису, посвідчення копій документів, оформлення заповіту). Так протягом звітного періоду було видано 390 довідок різного характеру, надано 63 відповіді та листів різним установам, прийнято 121 заяву для надання соціальної допомоги (допомоги на дітей одиноким матерям, малозабезпеченим сім’ям, особам з інвалідністю, надання пільг з житлово-комунальних послуг, субсидій). Вчинено нотаріальних дій – 21, з них: посвідчено 2 заповіти, засвідчено справжність підпису 13 заяв на вступ в спадщину, 4 заяв про відмову від спадщини та 2 заяви про скасування заповіту.

          Протягом звітного періоду проводила оповіщення військовозобов’язаних та призовників про необхідність з’явитися до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.  У випадку їх відсутності за місцем реєстрації, при необхідності, складалися відповідні акти та пояснення. Складаю списки юнаків для приписки до призовної дільниці, тим самим сприяю забезпеченню військового обліку військовозобов’язаних на території старостинського округу. Також ведеться облік учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, учасників АТО та бойових дій та прирівняних до них.

 

Особлива увага в звітний період надавалась і продовжує надаватися благоустрою та питанням наведення належного санітарного стану на території старостинського округу:

В селі Єнківці силами робітника з благоустрою та небайдужих мешканців села облаштовано паркову зону на території колишньої пилорами:  було видалено кущі та порослі, створено місця для сидіння, встановлено урни для сміття, висаджено квіти. Хочу подякувати кожному мешканцю села, який приклав до цього руку.

Також, шляхом висипання щебенем, було облаштовано підхід до автобусної зупинки на вул. Вишнева, до якої після дощу не можливо було підійти через багнюку.

За сприяння селищного голови велика робота проведена робітником з благоустрою, жителями села Горобії та працівниками старостинського округу з приведення в належний стан зони відпочинку (пляжу) на річці Удай в с. Горобії: видалено кущі та порослі, здійснена обрізка крон прилеглих до території пляжу дерев, прибрано суху траву та сміття, здійснено вирівнювання території пляжу, встановлено столи та додаткові місця для сидіння, пісочницю, переодягальню та туалет. До пісочниці та на берег річки, для зручнішого виходу після купання, завезено пісок. Протягом всього купального сезону у звітному періоді проводилося викошування та виривання очерету з річки на території пляжу, до якого долучалися небайдужі місцеві жителі та відпочиваючі, за що їм велика вдячність.

Землею, яку зрізали під час вирівнювання території пляжу, було засипано яму, що утворилась обабіч центральної дороги в с. Горобії.

          В звітному періоді було розчищено кладовище в с. Горобії від кущів та порослі молодих дерев. Також, дякуючи Бойку С.В. та його родині, які надали матеріали (дошки), там були відреставровані лавочки.

          В автобусній зупинці в с. Біївці по вул. Симоненка (Лука), в якій постійно після дощу стояла калюжа, викладено підлогу цеглою та облаштовано підхід до неї шляхом викладення цеглою та висипання щебенем.

          В центрі с. Біївці було оновлено стенд, а саме поновлено фото, на яких зображено гордість сіл нашого старостинського округу та банер з віршами нашого видатного земляка В. Симоненка.

          На одному з кладовищ с. Біївці було відреставровані столи і лавочки.

Проведено косметичний ремонт пам’ятників, братських могил та могил загиблим воїнам, які знаходяться на території округу.

Робітниками з благоустрою та працівниками старостинського округу протягом всього звітного періоду здійснювалась обрізка дерев та кущів, косіння трави та бур’янів на громадських кладовищах, біля пам’ятників, братських могил та могил загиблим воїнам, в парковій зоні, облаштованій на території колишньої пилорами в с. Єнківці, в зоні відпочинку (пляжу) на річці Удай в с. Горобії, на дитячих та спортивних майданчиках.

Для покращення стану благоустрою наших сіл неодноразово надавали допомогу технікою Бойко Сергій, Хрипун Олег, Валентин та Сергій Гайдаї, Дудка Микола та наше комунальне підприємство « Лазірки-Добробут».

 

          Проблемним та постійним питанням залишається утворення стихійних сміттєзвалищ та викидання сміття по узбіччях доріг або кому де зручно. Практично не можливо постійно прибирати всі смітники. Проводяться профілактичні бесіди з громадянами щодо даного питання, ставляться інформаційні таблички. Працівником з благоустрою здійснюється збір розкиданого сміття на вулицях сіл, на узбіччях доріг між селами старостинського округу та сміття з вуличних урн. Дуже прикро, що деякі місцеві жителі вважають своїм домом лише власне подвір’я.

          ТОВ «Обрій», МТФ якого знаходиться в с. Біївці, два рази за звітний період надавало допомогу, а саме техніку, для впорядкування одного з найбільших стихійного звалища на території старостинського округу, яке знаходиться між с. Біївці та с. Горобії.

 

          Ще одним проблемним питанням для старостинського округу залишаються дороги. В звітному періоді силами місцевих жителів, які розуміють, що дорога потрібна не лише тим в кого є автомобіль, було частково проведено ямковий ремонт щебенем та будівельним боєм найбільш небезпечних ям по центральній дорозі села Єнківці для більш безпечної їзди не тільки автомобілів, а й шкільного автобуса та маршрутки. Хочу подякувати всім учасникам цього заходу, а за наданий для цих робіт транспорт та допомогу в організації Сергію та Валентину Гайдаям.

Велика проблема для всіх, особливо жителів с. Біївці, - це дорога до одного з кладовищ. Так на весні звітного періоду за рахунок селищної ради для покращення стану цієї дороги було завезено щебінь та бій з цегли і асфальту. Допомогу в розгортанні завезеного матеріалу надали ТОВ «Обрій» та Мотрич Юрій Миколайович. Великих зусиль нам вартувало проведення вказаних вище робіт. Дуже надіємося, що ці зусилля не були марними, а проведена робота – даремною та просимо не користуватися цією дорогою великогабаратним та тяжким транспортом, особливо, коли грунт вологий.

 

          В звітному періоді приймала участь в організації культурних заходів в старостинському окрузі. На території старостинського округу функціонують 4 заклади культури де працює 4 працівника, які протягом всього звітного періоду були для мене великою підтримкою, в тому числі і моральною.

Наше с. Біївці є малою Батьківщиною поета В. Симоненка та тут розташований Бієвецький музей-садиба В.А. Симоненка. В звітному періоді в Бієвецькому музеї-садибі В.А. Симоненка, а саме 08.01.2021, в день народження поета, було проведено захід пам’яті нашого видатного земляка за участі представників Новооржицької селищної ради, Лубенської РДА та районної ради, журналістів, поетів. Крім того, в звітному періоді було проведено близько сімдесяти шести екскурсій для відвідувачів з різних куточків України.

У звітному періоді було проведено зовнішній та внутрішній косметичний ремонт будівлі музею та замінено портрет нашого відомого земляка. Також було здійснено ремонт очеретяної покрівлі музею-садиби та усунено її протікання. Це все зроблено за рахунок та за участі селищної ради та відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму.  Нажаль через просідання землі старі стіни музею деформуються, тріскаються і осипаються – музей-садиба потребує капітального ремонту.

У звітному періоді в Єнківському сільському клубі працівниками всіх закладів культури нашого старостинського округу, за участі фольклорного колективу «Вербиченька», активних жителів старостинського округу, учнів ОЗ «Тарандинцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. В.А. Симоненка», які проживають на території старостинського округу, були проведені концерти присвячені Міжнародному жіночому дню, Дню Незалежності України, Дню людей похилого віку. Прийняли активну участь у велопробігу до Дня Прапора України, який проводився в с. Лазірки, та у святкуванні 30-річчя Незалежності України в смт  Новооржицьке.

У зв’язку з коронавірусною ситуацією та карантинними обмеженнями в Україні, було проведено он-лайн вечір пам’яті до 35 річниці аварії на ЧАЕС «Чорнобиль – чорний біль нашої землі», он-лайн концерт до Дня матері «Ми матір називаємо святою», он-лайн концерт до Нового року, он-лайн привітання з Різдвом христовим, он-лайн концерт до Дня працівників органів місцевого самоврядування.

          З метою відродження древньої традиції ярмаркування і гулянь на десяту п’ятницю після Великодня, на історичному місці, біля нашої «чарівної криниці», за підтримки  селищного голови, селищної ради, відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму, за участі старостинських округів нашої громади та запрошених артистів, 10.07.2021 р., було проведено ярмаркове свято «Чудодійна сила джерела». Було відмічено подарунками найактивніших, найстарших, наймолодших та ін. жителів округу, проводилось частування кашею, конкурс дитячого малюнку «Красоти рідного краю», розіграш лотереї, дитячі атракціони (батути). В ярмарку взяли участь торгові точки з продажу шашликів, вишиванок, гончарних виробів, медових вин та ін. продовольчих та непродовольчих товарів.  Для організації цього свята, силами робітників з благоустрою, працівниками наших закладів культури та старостату, небайдужих та активних жителів наших сіл була пророблена величезна робота: чистка криниці, фарбування альтанки та зрубу криниці, побілка бордюрів, викошування бур’янів та трави, прибирання території, встановлення сцени, навісів та туалету, облаштування сидячих місць для глядачів та місць для відпочинку, створено фотозони. Допомогу матеріалами надано ДП «Лубенський лісгосп», технікою – наш депутат Бачиш А.В. та місцевий фермер Хрипун О.А.

 

          Також на території старостинського округу працюють 4 приватні магазини (2 в с. Єнківці та 2 в с. Біївці), які беруть активну участь в житті нашого округу. Так у звітному періоді ними була надана допомога в організації акції «Великодній кошик для воїнів АТО та дітей прифронтової зони» та було зібрано продукти харчування для воїнів АТО, солодощі та іграшки для дітей прифронтової зони. З їх допомогою також було організовано збір використаних батарейок та люмінесцентних ламп, з метою їх правильної утилізації. Такий збір продовжує проводитися і на даний час.

 

          Це був не тільки рік роботи в нових умовах, а й рік становлення всієї нашої громади. Рік був не простий: довелося вивчити купу нормативних документів, що регулюють ту чи іншу сферу запитуваної послуги, вивчити проблеми села та шукати шляхи їх вирішення.

Зрозуміло, що залишається ще немало проблемних питань. Оцінюючи досягнуте, знаючи ці проблеми, будемо активно вести пошук шляхів їх вирішення. І хочу сказати, що лише спільними зусиллям ми зможемо досягнути бажаного та зробити наші села кращими.

          Хочу ще раз подякувати тим, хто долучився до розвитку нашого округу. Хто і словом, і ділом допомагав покращити життя нашої громади. Хто розуміє, що ніхто крім нас не зробить наші села чистими, привабливими та комфортними для проживання. Без Вашої підтримки і допомоги було б важко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь