A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новооржицька громада
Полтавська область, Лубенський район

Звіт про роботу старости Вишневого старостинського округу Новооржицької ТГ за 2021 рік

Дата: 23.02.2022 16:36
Кількість переглядів: 212

Звіт про роботу старости

 Вишневого старостинського округу

Новооржицької ТГ

за 2021 рік

 

Керуючись Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, Статутом  Новооржицької   територіальної громади, Регламентом  селищної  ради,   Положенням про старосту села та іншими   нормативно-правовими  актами,  що визначають порядок його діяльності звітую про роботу старости Вишневого старостинського округу  за період з  грудня  2020 року по  грудень 2021 року.

Робота старостинського округу проводиться відкрито, в інтересах громади. Забезпечується в межах повноважень та  фінансової можливості старостинського округу вирішення питань жителів, пошук методів і підходів до розв'язання назрілих, гострих, життєвих питань.

Так як і раніше в старостинському окрузі здійснюється погосподарський облік, видаються довідки у межах наданих повноважень для оформлення субсидії, компенсації, видаються довіреності та виконуються інші нотаріальні дії (посвідчення підпису, посвідчення копій документів, оформлення заповіту). Заяви на отримання дозволів на земельні ділянки, передачу в оренду, власність, оформляються в старостинському окрузі та подаються на розгляд сесії Новооржицької селищної ради.

Отже, станом на 01.01.2022 року на території Вишневого старостинського округу, до складу якого входять 6 населених пунктів, а саме: с. Вишневе, с. Тимки, сове, с. Хоружівка, с.НесеноІржавець, с. Іванівка зареєстровано 1992 чол.

с. Вишневе  1225 чол.

с. Тимки -  275 чол.

с.Нове – 59 чол.

с. Хоружівка – 167 чол.

с.НесеноІржавець – 191 чол.

с. Іванівка – 75 чол.

За 2021 рік народилось 15 дітей та померло 38 чол.

Відповідно до покладених на мене повноважень:

беру участь у засіданнях виконавчого комітету селищної ради. Виконую доручення селищної ради, її виконавчого комітету, селищного голови, інформую їх про виконання доручень;

сприяю виконанню на території Вишневого старостинського округу Програми соціально-економічного розвитку, затвердженої рішенням селищної ради;

щодня  здійснюю прийом громадян, які звертаються з проблемами різного характеру. Надаю рекомендації та консультації. Особистий прийом громадян дає змогу контролювати стан дотримання їхніх прав і законних інтересів у сфері соціального захисту, культури, освіти, фізичної культури та спорту, житловокомунального господарства, реалізації ними права на працю та медичну допомогу; усім громадянам, які звернулись на особистому прийомі надано необхідну інформацію та перелік необхідних документів, контактні телефони, адреси.

- здійснюється облік, ведення, зберігання погосподарських книг, видаються довідки у межах наданих повноважень (видано – 1210 довідок); 

- виконую нотаріальні дії в межах своєї компетенції: складено 23 заповіта, а також відправлено23 заяви в Полтавську регіональну філію ДП «Національні інформаційні системи» на отримання витягу про реєстрацію в Спадковому реєстрі, посвідчено 17 доручень, виконано інших нотаріальних дій - 44, готую відповідні документи для переоформлення спадщини;

- засвідчую документи та вірність їх копій.

Ведеться облік військовозобов’язаних, здійснюється оповіщення військовозобов’язаних та призовників, складаються списки юнаків для приписки до призивної дільниці, ведеться облік учасників АТО та бойових дій.

Здійснюється моніторинг за дотриманням на території Вишневого старостинського округу громадського порядку, станом благоустрою території сіл старостату.

Протягом 2021 року, відповідно до затвердженої Програми соціально-економічного розвитку, на території сіл Вишневого старостинського округу було виконано наступні заходи:

- підтримувався задовільний санітарний стан на території населених пунктів, проводились заходи по обкосу трави, вирубки сухих дерев, чагарників, в належному стані підтримувались братські могили розташовані в с. Вишневе, с. Тимки, с.НесеноІржавець, а також три пам'ятні знаки в с. Нове,                          с. Хоружівка, с. Іванівка;

- здійснено випилювання аварійних дерев на кладовищах, прибирання території парків;

- побілка вапном дерев та споруд; 

- за рахунок вирубки сухих дерев та закупівлі деревини в лісгоспі, дровами були забезпечені Вишневий будинок культури та спортивно – оздоровчий комплекс с. Вишневе, в якому весь зимовий період проводяться спортивні змагання;

-власними силами  відремонтовано покрівлі будинку  культури, спортивно-оздоровчого комплексу, роздягальні стадіону «Чайка» с. Вишневе та будинку культури с. Несено-Іржавеця, які були пошкоджені після буревію;

- здійснено випилювання аварійних дерев та розчищення чагарників на відрізках дороги Вишневе – Хоружівка та Вишневе – Тимки.

- протягом року було відремонтовано дорожнє покриття на ділянці                               с. Вишневе – с. Хоружівка;

- на відрізку дороги с.Вишневес.Тимки було здійснено часткове вирівнювання  дороги із підсипанням  щебнево-асфальтної суміші;

проводилось обслуговування вуличного освітлення в селах громади, замінювались лампи та ліхтарі; 

- за допомогою КП «Лазірки – Добробут» здійснюється вивіз сміття та проводяться ремонтні роботи водопроводу;

- проводиться благоустрій сміттєзвалища;

- проводилися храмові свята сіл Вишневого старостинського округу. 

    На жаль, в край проблемним питанням залишається наша культура та піклування про навколишнє природне середовище, коли всупереч здоровому глузду створюються стихійні сміттєзвалища та викидається сміття в полезахисні лісосмуги.  

За кошти громади та небайдужих жителів був відремонтований  спортзал Вишнівської ЗОШ І-ІІІ ст.

Завдяки коштам «Фонду розвитку території Полтавської області», які залучені депутатом обласної ради Ю.Мотричем в сумі 500 тис.грн та коштам від ПП «Довіра» в сумі понад 300 тис.грн. було відремонтовано дах і влаштовано водовідведення покрівлі Вишнівської ЗОШ І-ІІІ ст. 

Дякую за співпрацю працівникам будинку культури, бібліотек, поштового відділення зв’язку, Вишневої АЗПСМ, ДНЗ «Сонечко», Вишнівської  ЗОШ І-ІІІ ст., соціальним працівникам, працівникам торгівлі, директору спортивно – оздоровчого комплексу с. Вишневе. 

Велика подяка за небайдужість і допомогу підприємцям, які здійснюють свою діяльність на території громади  та вносять свій вклад в соціально-економічний розвиток сіл. Так фінансову підтримку на розвиток старостинського округу надають місцеві фермери та підприємці: Росенко В.В., Ічанський С.М., Міщенко В.В., Бруцький А.М., Пурденко В.І., Кодесніков А.В., Носов О.А., Педоряка В.С., Д’яченко Р.В., Гришко С.М., Мотрич Ю.М., Макаренко О.А., Царук В.С.

Як і в кожній громаді, в нас є дуже багато невирішених питань:  ремонт доріг, заміна водопроводу по селам округу та багато іншого Є багато факторів, які впливають на розвиток старостинського округу, і впершу чергу – це брак коштів.

Хочу висловити слова вдячності селищному голові, старостам, депутатам, робітникам всіх установ та закладів, підприємцям, фермерам, керівникам підприємств, мешканцям нашої громади, всім, хто докладає зусиль для покращення життя нашої громади. Особлива вдячність нашим працівникам благоустрою, які роблять наші села чистими, красивими та охайними. Тож давайте поважати їх працю та долучатися до добрих справ для покращення життя в наших селах.

 

 

 

 

Староста                                                                                Анатолій БУЦ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь