A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новооржицька громада
Полтавська область, Лубенський район

ДОБРО РОБИТЬСЯ ТИХО

Дата: 11.04.2022 09:19
Кількість переглядів: 167

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

                       ДОБРО РОБИТЬСЯ ТИХО

 

Рівненщина, земля, яка народила і виплекала багато хороших справжніх людей, звитяги яких пишемо з великої літери, таких як Лаворик Олексій —художник, Короленко Володимир .—журналіст, письменник , Новицький Йосип- краєзнавець, Носаль Михайло—священник, Самчук Улас- письменник, журналіст та багато інших. А сьогоднішня історія впише нове  героїчне імя  пастора Мельника  Сергія Миколайовича, теж рівненчанина родом.

Чоловік, подвиг якого, на перший погляд ,наче, не помітний, бо про це не говорять, а здійснюють його кожен день.” Добро робиться тихо, але про нього треба говорити”-- і в цьому істина.

Сьогодні, шановні читачі, хочемо познайомити вас з однією досить скромною людиною, Мельником Сергієм Миколайовичем, пастором Єванглійської церкви в селі Духове Новооржицької територіальної громади Лубенського району.

Приїхав Сергій у село Духове по служінню в 2010 році. З молодою дружиною стали обживати нове місце. З добром в серці та молодечим завзяттям сім’я народила шістьох діток і має додатися ще одна дитина. Чекають народження. Із цією подією ми їх охоче вітаємо. Дивлюсь в очі цьому молодому чоловікові і відчуваю в них стільки світла, тепла, доброти, любові до цього світу, що хочеться подякувати вже тільки за те ,що він є. Будучи багатодітним батьком, Сергій поклав себе на вівтар допомоги іншим людям і на практиці втілює в життя християнську любов до ближнього. Волонтерством  пастор Сергій  займається з 2014 року.  Його діяльність - це постійний ризик своїм життям. Згадує, як в 2014 році поїхав у Крим волонтером і не стало зв’язку  з материковою Україною, довго там був, хвилювалися рідні, дружина, але трималися і гідно чекали, молилися і чекали. І діждалися такого рідного і найдорожчого.

    На даний час, в період, коли, внаслідок військової агресії росії  в Україні багато наших співгромадян втратили житло, або через небезпеку змушені покинути власні домівки, Сергій щохвилини опікується за перевезення осіб з районів бойових дій до більш безпечних, зокрема, до населених пунктів нашої територіальної громади, ризикуючи при  цьому, своїм власним життям. До речі, додам, одного разу, вертаючись з Донеччини, волонтери потрапили у ДТП. І тільки він один,Сергій, лишився живий. Нехай береже його Господь!

Крім того, надзвичайно велику допомогу волонтер надає у забезпеченні внутрішнього переміщення осіб. Зокрема, нещодавно, понад 500 переселенців Новооржицької територіальної громади отримали набори з великою кількістю необхідних продуктів. Особливе піклування пастор- волонтер надає сімям з маленькими дітками, забезпечує їх всим необхідним.

Вагомі слова підтримки завжди линуть з вуст Сергія як духовного наставника, людини великого серця і доброї душі, він герой- захисник, який, таким чином, наближує перемогу добра над злом.

Важливим внеском у справу допомоги є доставка волонтером необхідних  та дефіцитних, на даний час, ліків, які рятують життя людям.

        Не один рік поспіль Новооржицький селищний голова Анатолій Тітенко знає Сергія як людину чуйну, добру, справедливу, надзвичайно людяну, але скромну, толерантну, яка ніколи не афішує своїх добрих справ. То ж мудрі слова добро робиться тихо”, хочу повторити ще раз, бо вони віддзеркалюють життєве кредо героїчного пастора Сергія.

Гарні відгуки про свого односельця лунають із вуст духівчан, це стверджує і староста Духівського старостинського округу Валентина Далада. То ж бажаємо безстрашному волонтерові Сергію і всім нам мирного неба і обов’язкової перемоги.

 Слава Україні!        Героям слава!

В. Хоружа


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь