A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новооржицька громада
Полтавська область, Лубенський район

Ситуація із коронавірусною хворобою наразі контрольована, проте маємо бути готові до подальшого сезонного зростання кількості випадків захворювання.

Дата: 20.10.2022 09:17
Кількість переглядів: 114

Фото без опису

Ситуація із коронавірусною хворобою наразі контрольована, проте маємо бути готові до подальшого сезонного зростання кількості випадків захворювання.

Рекомендуємо батькам врахувати кілька простих порад, щоб зменшити ризик інфікування дітей.

  • Навчіть малечу правильно мити руки. Поясніть дітям, чому важливо та як правильно мити руки. Це треба робити не менше 20 секунд, використовуючи мило. Також важливо приділяти увагу місцям під нігтями, адже там збирається багато бруду. Окрім того, можна вивчити з дитиною пісню чи вірш, який триває 20-30 секунд. Це допоможе дитині орієнтуватись, чи достатньо часу вона миє руки. Розкажіть, що торкатись обличчя немитими руками – небезпечно.

  • Розкажіть, як правильно прикривати рот та ніс під час кашлю та чхання. Під час кашлю та чхання потрібно прикриватись серветкою, після чого викинути її та вимити руки. Поясніть дітям, що таким чином можна запобігти поширенню вірусу. Якщо ж дитина не має серветки, то поясніть, що краще прикриватись під час чхання чи кашлю ліктем.

  • Поясніть, чому захисну маску треба використовувати у всіх громадських місцях. Розкажіть їм про те, що захисну маску важливо використовувати не лише у школі, а у всіх інших громадських місцях. Покажіть на особистому прикладі, як це правильно робити. Нагадаємо, що захисна маска має щільно прилягати до шкіри, закриваючи ніс та рот. Важливо, що в Україні діти з 12 років мають користуватись захисними масками у громадських місцях. Маску треба змінювати кожні дві години та тоді, коли вона стала вологою. 

  • Попросіть дитину дотримуватись дистанції у громадських місцях. Якщо дитина захворіла, залиште її вдома, навіть за наявності так званих “легких” симптомів вірусного захворювання. Уважно слідкуйте за симптомами, проконсультуйтесь із сімейним лікарем. Якщо у родині кілька дітей, намагайтесь тримати хворих і здорових дітей окремо. 

В Україні заклади освіти з вересня частково відновили свою роботу, дотримуючись санітарно-гігієнічних норм та здійснюючи протиепідемічні заходи, що регулюються постановами головного державного санітарного лікаря України від 25.08.2021р. №8  «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв'язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» та від 06.09.2021р. №10 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Бережіть здоров’я дітей – вчить їх правилам гігієни, це вбереже їх від інфікування!

 

Відділ державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Лубенського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь