A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новооржицька громада
Полтавська область, Лубенський район

ДЕПАРТАМЕНТ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ІНФОРМУЄ: КОМПЛЕКСНА ПРОГРАМА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ПРОДОВЖЕНА НА 2023 РІК З НОВИМИ НАПРЯМКАМИ ТА ДОПОВНЕННЯМИ

Дата: 27.12.2022 08:34
Кількість переглядів: 82

ДЕПАРТАМЕНТ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ІНФОРМУЄ: КОМПЛЕКСНА ПРОГРАМА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ПРОДОВЖЕНА НА 2023 РІК З НОВИМИ НАПРЯМКАМИ ТА ДОПОВНЕННЯМИ

Фото без опису

Версія для друку

Департамент соціального захисту населення інформує: Комплексна програма соціального захисту населення продовжена на 2023 рік з новими напрямками та доповненнями

 

На засіданні двадцятої позачергової сесії Полтавської обласної ради, яке відбулось 23 грудня 2022 року, депутатами обласної ради підтримано подальшу реалізацію Комплексної програми соціального захисту населення Полтавської області на 2023 рік зі змінами та доповненнями, розробником та виконавцем якої є Департамент соціального захисту населення Полтавської облвійськадміністрації.

Відтак, вже не один рік поспіль в області застосовується комплексний підхід до впровадження засад державної політики соціального захисту на регіональному рівні шляхом реалізації Обласної програми, яка є системним та послідовним інструментом по забезпеченню потреб населення в соціальних гарантіях та послугах.

Головною характерною рисою Програми є те, що вона не дублює, а гармонійно доповнює та розширює державні програми підтримки та дозволяє охопити соціальним захистом понад 36 тисяч мешканців області з числа 11 пільгових категорій в рамках в рамках своїх 33 напрямів.

У постійному фокусі й надалі залишаються завдання щодо соціальної підтримки сімей Захисників та Захисниць України, сімей ліквідаторів та постраждалих в наслідок Чорнобильської катастрофи та інших уразливих категорій громадян. Всі виплати проведено 100% від звернень громадян та за наявності технічної можливості без необхідності звернення на наявних інформації в базах даних.

У липні 2022 року, з метою реагування на виклики військового стану та потреби населення, Комплексну Програму доповнено важливими напрямками та розширено категорії отримувачів матеріальної допомоги, на які спрямовано понад 22 млн. грн (детальна інформація викладена в інфографіці).

На 2023 рік запланований обсяг фінансування з обласного бюджету становить 65,4 млн.грн, що дозволить продовжити реалізацію успішно напрацьованих механізмів соціального захисту населення та охопити нові завдання.

Починаючи з 2023 року сім’ї внутрішньо переміщених осіб, у складі яких є діти з інвалідністю матимуть змогу отримати щорічну разову грошову допомогу за кошти обласного бюджету.

Також на наступний рік збільшено розміри грошових допомог уразливих категорій а саме:

- допомогу на лікування онкохворим дітям становить до 100 тис. грн (було до
50 тис.грн);

- допомогу на лікування дорослим громадянам – до 20 тис.грн (було до 10 тис.грн);

- допомогу особам, які опинились в складних життєвих обставинах – до 10 тис.грн  (було до 5 тис.грн);

- розмір щорічних разових допомог для пільгових категорій встановлено на рівні
4 тис.грн (було 3 тис.грн).

На сьогодні Комплексна програма соціального захисту населення Полтавської області є найбільш повним та універсальним інструментом забезпечення місцевих соціальних гарантій.

Департамент соціального захисту населення в подальшому буде підтримувати співробітництво з громадськими організаціями, які опікуються питаннями ветеранів, осіб з інвалідністю та уразливих категорій населення з метою напрацювання додаткових механізмів підтримки осіб, які опинились в складних життєвих обставинах.

 

Директор Департаменту соціального

захисту населення
Людмила Корнієнко

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь