A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новооржицька громада
Полтавська область, Лубенський район

ДЕПАРТАМЕНТ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ПОШИРЮЄ ВАЖЛИВУ ІНФОРМАЦІЮ ДЛЯ ОДЕРЖУВАЧІВ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ ТА ПІЛЬГ НА ОПЛАТУ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

Дата: 27.12.2022 08:34
Кількість переглядів: 80

ДЕПАРТАМЕНТ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ПОШИРЮЄ ВАЖЛИВУ ІНФОРМАЦІЮ ДЛЯ ОДЕРЖУВАЧІВ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ ТА ПІЛЬГ НА ОПЛАТУ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

Фото без опису

Версія для друку

Департамент соціального захисту населення поширює важливу інформацію для одержувачів житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг

 

Надання житлових субсидій та пільг з оплати житлово-комунальних послуг є одним із дієвих механізмів підтримки населення під час оплати житлово-комунальних послуг.

Про це повідомила директор Департаменту соціального захисту населення Людмила Корнієнко.

Департаментом соціального захисту населення облвійськадміністрації скоординовано роботу управлінь соціального захисту населення області з метою проведення своєчасних розрахунків розміру житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг за грудень 2022 року.

До 15 грудня в повному обсязі забезпечено проведення розрахунків житлових субсидій та пільг по кожному домогосподарству з урахуванням встановлених соціальних нормативів та діючих тарифів на житлово-комунальні послуги.

За грудень 2022 року житлові субсидії нараховано 126,8 тис. сімей на загальну суму 219,1 млн. грн, пільги – 56,5 тис. пільговиків на загальну суму 84,3 млн грн.

Нагадуємо! Відповідно до змін в законодавстві, органам Пенсійного фонду України передано наступні функції:

 з 1 грудня 2022 року - з прийому громадян щодо призначення житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, їх призначення за новими зверненнями та взяття на облік пільгових категорій громадян до Єдиного державного

автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги (ЄДАРП);

 з 1 січня 2023 року - з нарахування житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, як за новими зверненнями, так і по діючим особовим справам.

Документи на призначення житлових субсидій, пільг з оплати житлово-комунальних послуг та взяття на облік пільговиків до ЄДАРП можливо подати через:

- сервісні центри Пенсійного фонду України незалежно від місця проживання (перелік сервісних-центрів із зазначенням адрес та телефонів публікуємо надається у вигляді інфографіки).

- уповноважену особу відповідної територіальної громади;

- центри надання адміністративних послуг;

- в місті Полтава - управління соціального захисту населення.

Крім того, документи можна подати дистанційно:

- направити поштою до сервісного центру Пенсійного фонду України;

- через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України;

- мобільний додаток Пенсійного фонду України;

- засобами Порталу Дія.

Водночас нагадуємо, що органами соціального захисту населення області продовжується постійна системна робота щодо встановлення громадянам пільгових статусів (особам з інвалідністю внаслідок війни, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників і Захисниць України, іншим) надання інших 25 видів пільг окремим категоріям громадян.

Прийом громадян з питань встановлення пільгових статусів продовжують проводити територіальні управління соціального захисту населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь